Image Hosted by ImageShack.us

Çoskun Aşar - Ödünç Bedenler - Fotoröportaj


Çoşkun AŞAR “ Ödünç Bedenler “

Bir kasırga çıkıp tenlerimiz etimizden,ruhlarımız bedenlerden ayırdığında özgür kalacağız . İçimdeki ben, aynadaki ben , senin gözündeki öteki ben.

Cinsel tercihlerinden dolayı dışlanmış insanların şehrin karanlık yerlerinde çekildikleri ve burada yeni bir yaşam biçimi yaratarak hayatta kalmaya çalışmalarının arkasındaki insani hikayedir bu. Sorgulanacak şey , neden böyle bir tercihin yaşandığı değil , toplumun elbirliği ile dışlayarak ..... sosyal linç psiklojisi ile bu insanların toplumun içinde normal bir yaşam sürememeleri ve bunun sonucunda hayatta kalabilmek için bedenlerini satmalarıdır.Kime satıyor bedenlerini ? Onları gündüz linç etmeye çalışanlar gece karanlıkta onları arzulayanlar oluyorlar.Bu sorular ve onların cevapları toplumun ikiyüzlülüğü orataya koymaya yeter.Onlar haksızlığa uğradıklarının farkındalar ve topluma karşı olan tepkileri de bu yüzden.Hala linç psikolojisi sürüyor,bir köyde , bir kasabada ya da bir şehirde genç bir insan hisleri ve toplumun arasında sıkışmış ve sonu hiç de iyi görünmüyor hikayenin.Bastırıldıkça kötüye gidecek olan bu duruma önce ailenin sonra toplumun anlayışlı tutumu mani olabilir.

Bugün durum bir trajediye dönüşmüştür.Büyük Acılar çekiliyor içerde , öldürülüyorlar, yada yavaş yavaş ölüyorlar,çünkü yaşam koşullarının çok kötü olduğu bir hayat sürüyor bu insanlar.tercihlerini insanca yaşamak onların hakkı , tüm öğretilmişliklere,önyargılara,gelenek ve inanç çelişkilerine rağmen onlara bu hak verilmeli ….

2007 İstanbul

Fotoröportajdan Bazı fotoğraflar










Coşkun Aşar

Fotoğrafa 1995 yılında başladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo, TV ve Sinema Bölümünü bitirdi. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Ajansı (MIHA)' da gazetecilik ve basın fotoğrafçılığı eğitimi aldı. Üniversitede okuduğu yıllarda sokak çocuklarını konu alan (Karanliktaki Cocuklar) projesi ile ilk kişisel projesine başladı ve yedi yıl bu projeyi takip etti. World Press Photo’nun Türkiye’de yaptığı iki yıl süren seminerlerine seçilen otuz yaş altı onbeş fotoğrafçı arasında yeraldı. İsveç Enstitüsü bursuyla Stockholm’e Nordens Fotoskola’ya gitti. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde basın fotoğrafçılığı ve belgesel fotoğraf dersleri verdi. Leica A.G’nin M-serisinin 50. yılı anısına dünyadan 20 fotoğrafçıyı davet ederek açtığı sergiye “Karanlıktaki Çocuklar” projesiyle davet edildi. Uzun zaman serbest fotoğrafçı olarak yerli ve yabancı gazete, dergi ve ajanslar için fotoğrafçı olarak çalıştı. Kurucu üyelerinden biri olduğu Photo_araf altında çalışmalarını sürdürüyor ve kişisel projelerini yapmaya devam ediyor.

0 yorum

Make A Comment
top