Image Hosted by ImageShack.us

Akademi Albüm “Ulusal Fotograf Proje Yarışması”


Akademi Albüm

“Ulusal Fotoğraf Proje Yarışması”


Yarışmanın Amacı:

Bir proje etrafında toplanmış fotoğrafların değerlendirileceği bu proje yarışması sonucunda, ödül kazananların fotoğraf albümleri basılarak fotoğraf projelerinin kalıcılığı sağlanacaktır.

Konu:

Fotoğraf proje yarışması konusu serbesttir. Konu sınırlaması yoktur.

.....


Katılım Şartları:

* Fotoğraf proje yarışmasına en az 16, en fazla 64 fotoğraf gönderilebilir.

* Gönderilen fotoğraflar seçilen konu etrafında toplanmalıdır. Proje konusu, bir semt, mekan, biçim, olay gibi kavramlar da olabilir.

* Gönderilen projenin tamamının daha önce fotoğraf albümü olarak basılmamış olması istenmektedir. Projedeki fotoğrafların tek tek daha önce basılması, ödül alması, sergilenmiş olması ve internet ortamında kullanılması sorun teşkil etmez.

* Yarışma için renkli ve/veya siyah-beyaz fotoğraflar gönderilebilir.

* Fotoğraflar 300dpi, uzun kenarı en az 25cm boyutunda, JPEG veya TIF formatında olmalıdır ve CD/DVD ortamında gönderilmelidir.

* CD/DVD’ler katılım formu ile beraber başvuru adresine gönderilmelidir. Katılım formu eksiksiz doldurulmalı, CD/DVD’lerin üzerine de ad-soyad yazılmalıdır.

* Yarışma, Akademi Albüm ve HP Türkiye çalışanları ile seçici kurul üyeleri dışında tüm amatör/profesyonel fotoğrafçılara açıktır.

* Gönderilecek CD/DVD postada zarar görmeyecek şekilde paketlenerek yollanmalıdır. Postada meydana gelen gecikme, kayıp, hasarlardan ve açılamayan CD/DVD’lerden sponsor firmalar sorumlu olmayacaktır.

* Yarışmaya katılan CD/DVD’ler geri gönderilmeyecektir.

* Ödül alan eserler basın organları aracılığıyla yarışma duyurularında ve haberlerinde, sanatçının adı belirtilerek kullanılabilir.

* Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.

* Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.

* Dereceye girerek ödül alan fotoğraflar, yarışma sonuçlandığı tarihten itibaren 1 yıl süre ile hiçbir yer ve muhteva sınırı olmaksızın, kurumun tanıtımlarında ve yayınlarında münhasıran ve bedelsiz olarak kullanabileceği gibi yarışma sonuçlarının duyurusu için basın organlarında da eser sahibinin adı ile birlikte kullanılabilir. Bu süre içinde eserlerin kullanım hakkı eser sahibine de ait olacaktır. Katılımcı, bu koşullarla ilgili olarak sponsor firmalardan ayrıca hiçbir hak ve alacak talebinin olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını kabul etmektedir.

* Ödül alan fotoğraflar ayrıca TFSF yayını olan Almanak-2008’de kurumumuz adına ayrılan sayfalarda basılı olarak yer alacaktır.

* Katılım formunu imzalayarak bu yarışmaya katılanlar, tüm katılım koşullarını kabul etmiş sayılacaktır.



Yarışma Takvimi:

Son Katılım Tarihi: 26 Mayıs 2008

Seçici Kurul Değerlendirmesi: 5 Haziran 2008

Sonuç Bildirim Tarihi: 6 Haziran 2008

Ödül Töreni: 1 Eylül 2008


YARIŞMA ŞARTNAMESİ ve FORMU İÇİN TIKLA
http://www.fotografyarismalari.com/ft.htm

0 yorum

Make A Comment
top