Image Hosted by ImageShack.us

World Press Photo Master Class Semineri


GENÇ FOTO MUHABİRLERİNE
VE
BELGESEL FOTOĞRAFÇILARA ÇAĞRI



World Press Photo, genç ve yetenekli foto muhabirlerini ve belgesel fotoğrafçıları, bu yıl Kasım ayında Amsterdam’da onbeşincisi düzenlenecek olan düzenlenecek olan Master Class seminerine başvurmaya çağırıyor. Seminerin Türkiye başvuruları 9 Şubat tarihine kadar Fotoğraf Vakfı’na yapılacak.

Basın fotoğrafçılığının saygın kuruluşlarından World Press Photo, 1994 yılından beri düzenlediği ...Joop Swart Master Class seminerlerine bu yıl da farklı ülkelerden çok sayıda fotoğrafçı portfolyaları ile başvuracak. Master Class’a seçilen 12 fotoğrafçı Nisan ayında açıklanacak. Kasım ayında yapılacak seminer, haber ve belgesel fotoğrafın dili, etik ve teknik sorunlarını kapsayacak. 2007 yılında gerçekleştirilen seminer sonunda katılımcıların fotoöyküleri bir kitapta toplanmıştı. Bu seminerle ilgili multimedya dökümanları (fotoğraf ve video) aşağıdaki web adresinde izlenebilir: http://www.worldpressphoto.org

2008 yılı seminerine katılmak isteyen basın fotoğrafçılarının veya belgesel projeler hazırlayan fotoğrafçıların, kısa özgeçmişleri ve örnek çalışmalarıyla 9 Şubat tarihine kadar Fotoğraf Vakfı’na başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sonucunda belirlenecek aday isimleri World Press Photo’ya bildirilecektir. Adayların 28 Mart 2008 tarihine kadar portfoliolarını World Press Photo’ya göndermeleri gerekmektedir. Seminer için seçilen fotoğrafçılar, gönderilen portfoliolar değerlendirilerek World Press Photo tarafından belirlenecektir.

Fotoğrafçıların 30 yaş altında olmaları, semineri izleyecek ve iletişim kuracak derecede iyi İngilizce bilmeleri gerekmektedir.



Fotoğraf Vakfı
Galip Dede Caddesi, Serdar-ı Ekrem Sokak No:5
Galata, Beyoğlu- İstanbul

0212 292 19 39
0212 293 25 85
http://www.fotografvakfi.org/
info@fotografvakfi.org

0 yorum

Make A Comment
top