Image Hosted by ImageShack.us

Merih AKOGUL “STANDARDS” Fotograf Sergisi

MERİH AKOĞUL “STANDARDS” SERGİSİ Pg Art GALLERY’DE SANATSEVERLE BULUŞUYOR.


Türk Fotoğraf sanatının önemli kimliklerinden Merih Akoğul, 10 Nisan-04 Mayıs 2008 tarihleri arasında “Standards” fotoğraf sergisini Pg Art Gallery’de tüm sanatsevenlerle buluşturuyor.


Fotoğrafın bulunuşunun resmi olarak ilan edilmesinin üzerinden tam 170 yıl geçti. Bugün; bilimden casusluğa, foto muhabirliğinden reklam dünyasına, belgeden sanata kadar birçok farklı alanda dolaşımını sürdüren fotoğraf, dünyanın en etkili görsel mecrası olarak ...yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olmuştur.


Günlük yaşamın sıradan detaylarını bağrına basan fotoğraf, hatıra ile sanat arasında gelip giden bu görsel alanda kendi alt dilini oluşturmuştur. Zamanın böylesine hızlı bir biçimde akıp gitmesi, fotoğraf okumalarımızın omurgasını da biçimlendirmiştir.


Bugün yeryüzünde ne yazılmamış bir şiir, ne de çekilmemiş bir fotoğraf kalmıştır. Her bir fotoğraf birbirleriyle örtüşemeyecek bir biçimde farklı zamanlarda saptanmış da olsalar, ister istemez birbirlerini tekrarlamaktadırlar. Ama her fotoğrafçı, kendi bakış açısını fotoğraflarına taşımaktadır.


İşte tüm bu tekrarların yorum farklarıyla bir bütünlük oluşturması, tıpkı caz müziğinde farklı yorumcular tarafından seslendirilen ve “standard” olarak adlandırılan parçalardan oluşan bir repertuara karşılık gelmektedir. “Standard”lar, yalın, anlaşılır, melodik ve akılda kalıcı özellikleriyle, konserlerin ve albümlerin vazgeçilmez yapıtları olmuşlardır.


Sergide yer alan fotoğrafların adları, caz tarihinde standard olarak bilinen parçaların adlarıyla (“If I Should Loose You”, “How Deep Is The Ocean”, “Nature Boy”, Time After Time, Everything Happens To Me” gibi) eşlenmiştir. Farklı topluluklar tarafından binlerce kez seslendirilen ve albüm yapılan bu parçalar, sergi boyunca CD üzerinden sergi salonuna verilecektir.


Yaşanan anlar ya da nesnelerin karşısında alınan tavrın sonucunda ortaya çıkan sergi fotoğrafları, modern ile post-modern, majör ile minör, Doğu ile Batı, resim ile fotoğraf arasında sıradan anlar üzerinden bir köprü kurmayı da amaçlamaktadır. Bu yüzden konu ve malzeme kaygısı güdülmeden, özgür bir seçim yapılmış ve tüm fotoğraflar adeta görünmez bir ipe belirli bir bütünlük doğrultusunda, tıpkı güneş altındaki çirozlar gibi asılarak kurutulmaya bırakılmışlardır.


Merih Akoğul’un 2004 yılındaki “Otuz Kuş” ve 2006 yılındaki “Bit- ki” sergilerine ev sahipliği yapan Pg Art Gallery, son yıllarda fotoğraf sanatını daha geniş kitlelere yaymak amacıyla fotoğraf sergilerine ağırlık vermeye devam etmektedir.


Merih AKOĞUL Özgeçmişi İçin TIKLA



Ayrıntılı bilgi için:

Pg Art Gallery

Cevdetpaşa Cd.

No: 15/3

Bebek / İstanbul

T: 0212 263 33 90

info@pgartgallery.com

0 yorum

Make A Comment
top