Image Hosted by ImageShack.us

Fotograf Gosterisi - Simurg Photos - TEGET


TEĞET

" Görünenin arkasındaki yaşamlara çizilen çizgiler "

"Yaşamın kıyısında donan anlar. Hayatın teğetlerindeki fotoğraflar"

Hayat her insan için ayrı bir anlam taşımakta, ayrı bir biçim haline gelmektedir.Her insan hayatın anlamını öğrenmeyi diler, bunun için mücadeleler verir.Fakat bu esnada çoğu insan zamana yenik düşer ve hayatın içine işlenen bazı çizgileri kaçırır. Çünkü hayatta hiçbir insan yalnız değildir ve başkalarının hayatına şahit olmaktadır. Kimileri sadece bakarlar. Yani hep teğet geçmişlerdir başka birinin hayatındaki çizgileri. Yansıyan her ışıkta aydınlanan yüzler onlar için sadece bir başka insan olmaktan öteye gitmez. Oysaki kimileri içinse durum çok farklıdır.

Onlar görürler.

Onlar ânın farkındadır.

Çünkü onlar, görünenin arkasındaki yaşamlara çizilen çizgiler in sessiz tanıklarıdır.

Bu sessizlik ânı belgeleyicileriyle bir anlam kazanıyor artık. TEĞET dile geliyor. Yaşamın ince çizgilerinde gezinen birkaç insan, hayatın teğetlerini sessizce size gösteriyor. Simurg Fotoğraf Grubu hayatın teğetlerini sizlere sunmak için ilk adımı atıyor. Görünen her şey, sesin bittiği yerde fotoğrafla göze geliyor !

Simurg Fotoğraf Grubu üyelerinin ilk ortak gösterisi olan "Teğet" size, bugüne kadar kıyısından geçip farkına varamadığınız yüzlerin çizgilerini sunacak. Hiç konuşmadan da bir bakışla bir şeyler anlatılabileceğini ispatlayacak. Teğet ile size bazı hayatları gösterecek. Ama unutmayın ki , görmesi yine hep size kalacak.

Hayatın teğetlerinde kalanları , görünenin arkasındaki yaşamlara çizilen çizgileri ve her şeyden önemlisi, bir şeyler görebilmeyi isteyenlerin her adımda başka bir fotografa, başka bir hayata heyecanla yürüyeceği bir gösteridir Teğet.


Gösterinin FSK(fotoğraf sanatı kurumu-ANKARA) ,FotoSel (Selçuklu Fotoğraf Sanatı Derneği - KOnya) ve İFOD - İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği - İzmir ) de , ayrıca Sokak Gösterileri Programında İzmir Konak Belediyesi desteğiyle( http://www.konak.bel.tr/haberler/haber3.htm Sunumu yapıldı..

Basın Haberleri :

Haber Ekspresi
YeniGün
Gazetem Egeme

Gösteriyi İzlemek İsteyenler İndirebilirler : İNDİR

0 yorum

Make A Comment
top